One Twenty Club

Portview Fit-Out was appointed by Club Wembley to create an exclusive members’ club experience within Wembley Stadium to deliver a new hallmark in football hospitality.

From the beginning, Portview engaged in extensive consultation with Club Wembley and KSS Design Group to take the traditional hospitality experience to a new level. The finished space is a bespoke club that has been tailored for select members to celebrate the best of ‘English’ in one of the most extraordinary stadiums in the world.

The new exclusive private entrance sees guests pass through a sculptural oversized angular canopy. This dedicated entry point has an air of mystique and a hint of subtle extravagance providing the perfect arrival space for members and their guests to enjoy.

Ascending an illuminated staircase past a double storey smoked oak panelled wall, guests are greeted by a visually stimulating array of colours and features in the lounge. The unique spaces create intimate areas and group networking opportunities, where guests can relax amongst contrasts of light and dark with a bold tapestry of furniture and a quirky use of materials. Lighting is used playfully, with lamps and hidden washes from the floor to accompany stylish glass raindrop pendants that juxtapose the dominant timber raft. The panelled feature wall is the stunning central backdrop to the lounge area and includes a recessed ‘snug’ banquette, deep pile upholstery with recessed bookshelves where guests can browse the famous Wembley archives.  

The lounge is designed to be ‘evolutionary’, with smaller furniture clusters and chairs that swivel for guests to define their audience, privacy and sculpt their own experience. Dense tones of mustard, purple and turquoise colours are used throughout the spaces in an experiment of the visual senses.

The bar area is the stand out feature for its scale and presence, with a spectacular brass chandelier that floats up to the exposed panelled petrol ceiling. The restaurant ceiling lattice breaks the traditional grid system, by re-defining a new patchwork pattern that adds originality to the environment. The movement and energy of the game is injected with line work that rushes across and often over sails the ceiling itself.

In the restaurant space, small, intimate dining ‘rooms’ have been created through dividing screens and booths for different dining styles. The design integrates sensitively proportioned TV screens to create a personal feel and ambience. A refined and elegant colour palette uses smoked oak, pearlised metallic, marble, olive, taupe, purple and turquoise upholstery. Frosted windows within the signature bar visually connect the restaurant to the lounge.

One Twenty oozes mystic and exclusivity, re-enforcing the privacy of the space, but playing with the sense of movement and energy of a football pitch. 

  • Client: Club Wembley
  • Location: Wembley Stadium
  • Size: 3623 sq m
  • Timescale: 20 weeks weeks
  • Designer: KSS Design Group
  • Budget: £Undisclosed

“Portview genuinely want to deliver a great project and actively engage with the design team to ensure this happens. Portview took our drawing package and delivered exactly what we had only been able to visualise in our minds.”

Debbie Brant, Associate Director of KSS Group

By using our site you agree to our use of cookies. More Info

OK